Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

back in april...





ο κοκκώδης τύπος με την πρώτη επίσκεψη του σηματοδότησε την έναρξη του καλοκαιριού, και με την δεύτερη την λήξη. Μάρτυρας της εποχής το τζελάτο και τα ρούχα.
Άνοιξη πρός καλοκαίρι, ανατολικά πρός δυτικά, από επάνω πρός τα κάτω. Επαναληπτικότητα.
Συναισθήματα που παραπαίουν, σχέσεις που φθείρονται και εξαφανίζονται σαν αποτύπωμα αποπατήματος σε ηλικιωμένη λεκάνη τουαλέτας που το γάργαρο νερό σβήνει και παρασύρει βαθιά εκεί που δεν φτάνει φώς.
Σχήματα και πρόσωπα που δημιουργούνται, λάμπουν, αποφορτίζονται και έπειτα εξαφανίζονται.
Καθαρά και αντανακλαστικά τώρα, μόνο που δεν υπάρχει πια εκείνος ο μαγνήτης.
Αλυσίδα υποσυνείδητων επιρροών, εντοπισμός αφανών διαρροών, καθρεφτισμοί ναρκισσιστικών προβολών, δακρύβρεκτες διάρροιες φιλικών συναισθηματισμών.
Οι εμμονές μας είναι καπέλα που τα φοράμε και τα περιφέρουμε λατρευτικά. Μας εμποδίζουνε να δούμε λίγο ψηλότερα αλλά παρέχουν την ψευδαίσθηση ότι έχουμε καλή εικόνα του τι συμβαίνει γύρω μας. Αν το καπέλο σου, σου το <<φόρεσαν>> άλλοι, πιθανότατα δεν έχεις ιδέα τι χρώμα έχει και τι είδους είναι, μπορεί ακόμα και να μήν είναι το νούμερο σου. Ένα μικρό μπορεί να σε πιέζει και να παραμορφώνει τα εξωτερικά σου χαρακτηριστικά ενώ ένα μεγάλο μπορεί να περιορίζει ακόμα περισσότερο την ορατότητα και το βεληνεκές σου. Μπορεί να είναι βαρύ και να χάνεις την ισορροπία σου.
Αν το επέλεξες εσύ, μπορείς που και που να το βγάζεις και να το αφήνεις στο τραπέζι.
Δεν χρειάζεται να καθίσεις στον ήλιο, βρές μια σκιά, κάθισε και παρατήρησε.
Οι μύχιες επιθυμίες είναι ζοχάδες στο κώλο. Υπάρχει μια ιστορία με ένα σπουδαίο τύπο που τον επισκέπτονταν πλούσιοι καλοφαγάδες (κουραδομηχανές τους έλεγε ο ίδιος) και του ζητούσαν να τους βρεί εκείνο το φυτό που θεραπεύει τους ζοχάδες. Το έκανε με χαρά, για όλους τους άλλους, ποτέ όμως δεν κοίταξε λίγο τον εαυτό του και τους δικούς του ζοχάδες. Πέθανε υποφέροντας.
Μην καταπιείς τίποτα χωρίς σκέψη, βγάλε το καπέλο, γύρισε το ανάποδα και κοίτα μέσα. Είναι πιο βαθύ από ότι νομίζεις. Μην κοιτάς μόνο το κώλο σου αν και αυτός είναι πολύ πιο βαθύς από ότι νομίζεις.
Προσπάθησε να βγάλεις και να πετάξεις το καπέλο, να το δαγκώσεις, να το σκίσεις, να το πατήσεις, να το ισοπεδώσεις.
Αλλιώς μπορείς να το βάλεις στο κώλο σου.

Θα ένιωθαν άβολα πολλοί οικείοι μου αν έβλεπαν τις αναζητήσεις μου στο διαδίκτυο.

Έξοδος χωρίς αποθήκευση παρακαλώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου