Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Ρέντ (jelly) νέκ

Είμαι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, που παρά λίγο να ισοπεδώσει ένας τυφώνας.
Δεν ήταν αρκετά αποτελεσματικός ώστε το τζάμι του παραθύρου μου να αποκεφαλίσει κάποιον περίοικο, και έτσι αναγκάστηκα να φτιάξω δικούς μου λαιμούς* και αναγκαστικά και δική μου λαιμητόμο. Αντίστοιχα όταν αγοράζεις νερό από το κυλικείο του κάμπινγκ, και αγοράζεις και σπόρια, μαύρα, αλατισμένα.
Αντίστροφη σκέψη.
Παρεξήγηση
Οι δυο νεαροί, αφού παρακολούθησαν την ταινία με την μεσήλικη καθηγήτρια του πιάνο, που έχει πολύ πιο ενδιαφέροντα ενδιαφέροντα (ας μου επιτραπεί να μην χρησιμοποιήσω τη λέξη χόμπι, όχι επειδή είναι αγγλική, όπως το κάμπινγκ, αλλά επειδή είναι πιο ενδιαφέρουσα) από τις συνομήλικες της, βγήκαν με χαρά να περπατήσουν στη μικρή επαρχιακή πόλη, και να συναντήσουν τους, ως τότε τουλάχιστον, φίλους τους.
Είναι μια από τις περιπτώσεις που στην παρέα των συνομηλίκων σου, βρίσκεται και μια θεία. Δηλαδή αδερφή της μαμάς μιας φίλης σου. Συνήθως ανύπαντρη, για να συχνάζει με την ανηψιά της, καλοστεκούμενη, αφού δεν έχει παιδιά, και κοινωνική, για επαγγελματικούς κυρίως λόγους. Από αυτούς τους τύπους που αρέσκονται να συμμετέχουν σε συζητήσεις ποικίλης ύλης, και μόλις αναφέρεις κάτι, είτε το ξέρουν, είτε το βρίσκουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και γενικά πάντα τα ψάχνουν κάτι τέτοια. Για να γίνω περισσότερο σαφής, είναι ο τύπος που το ρωτάς τι είδος μουσικής του αρέσει περισσότερο, και σου απαντάει ότι ακούει τα πάντα. Δηλαδή από κλασσική μουσική μέχρι σκυλάδικα. Και αυτό θεωρείται  ευρυμάθεια. Γκιλοτίνα.
Η δικαιολογία της καθυστέρησης μας ήταν η παρακολούθηση μιας ταινίας.
-Ποιά ταινία είδατε παιδιά? Ρώτησε η κυρία.
-¨Η δασκάλα του πιάνο¨!.
-Α!!! Πολύ ωραία ταινία!!!
-Ορίστε? Τι εννοείται πολύ ωραία ταινία? Δηλαδή σας άρεσε?
-Ναι! Ήταν πολύ ευχάριστη.
-Ώστε τη βρίσκετε ευχάριστη! (καλά όπως τη βρίσκει κανείς).
-Ναι φυσικά!

Η κυρία, θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον μου για το υπόλοιπο της βραδιάς αν δε συνειδητοποιούσα σύντομα ότι αναφέρεται σε άλλη ταινία. Στα λίγα λεπτά που μεσολάβησαν όμως μέχρι να το συνειδητοποιήσω, είχε περάσει από το μυαλό μου όλη η πατρική μου διαπαιδαγώγηση με το RTL, η γιαπωνέζα καθηγήτρια μου στο πιάνο και οι αναμνήσεις μου από τις καλοκαιρινές διακοπές με μεσήλικες οικογενειακές φίλες του πατέρα μου από τη περίοδο που ζούσε στη Γερμανία (πόσο πιο κίνκυ μπορούσε να γίνει). Ο αποχυμωτής των αναμνήσεων μου τα έστυψε όλα μονομιάς και ο πηχτός χυμός που προέκυψε απεικόνιζε το άνοιγμα της θύρας του ασανσέρ ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, στο θάλαμο του οποίου μια ασιάτισσα ξανθιά σλάτυ καλλονή έπαιζε στο πιάνο Schumann. Αν εξαιρέσεις το πιάνο και το Σούμαν, η σουμάδα των αναμνήσεων μου είναι πιστό αντίτυπο του μεγαλύτερου σεξουαλικού απωθημένου ενός χοντρού των Nerds, από μια ταινία των 80's. Μόνο που η δικιά του είναι πιο νέα.
Τα παλιά αντικείμενα μου προκαλούν το ενδιαφέρον.
Μου αρέσει η ταλαιπωρία που τα συνοδεύει, οι πληγές που καλούμαι να επουλώσω, αλλά και οι ανεπούλωτες που πάντα θα πέφτουν θύμα υπερθεματισμού από ότι πρόχειρο βρεθεί να τις καλύψει για λίγο. Γιατί αν το τραπεζάκι σου φέρει μια τρύπα από χτύπημα σφυριού, τοποθετείς μια φρουτιέρα η ένα πορτατίφ και το ξέχασες. Άντε να το ξαναδείς καμιά φορά στο ξεσκόνισμα, ή όταν κάποιος εντυπωσιαστεί τόσο πολύ από το πορτατίφ που το σηκώσει και αποκαλύψει την όποια οπή. Αν ο πρώτος σου γκόμενος όμως ασκούσε τέτοια σωματική και ψυχική βία πάνω σου, και είχε διαμορφώσει τις προτιμήσεις σου ώστε από τότε και στο εξής, ο οργανισμός σου να αναζητά αυτού του είδους τη συμπεριφορά, σε κάθε ευκαιρία, με όποιο αντίκτυπο έχει στη συμπεριφορά σου. Αυτό δεν καλύπτεται και δεν επουλώνεται με ένα απλό τοπικό καλλωπισμό. Κάθε φορά που θα κοιτάζεις στον καθρέφτη σου θα βλέπεις το άγριο πρόσωπό του να σε απειλεί.
Ας μη το παρακάνουμε, όπως τη βρίσκει κανείς.( Όπως τη βρύση κανίς).
Είναι σταθερή ενασχόληση μου να ψάχνω συσχετίσεις μεταξύ μορφών και δομών, ιδιαίτερα όσον αφορά το αγορέ κούρεμα. Το έχω συνδυάσει με μικρόσωμες ανασφαλείς καλόγουστες (κάποιες με τάση Vintage) μεσαίας τάξης αυτοκουρευόμενες γυναίκες.

Πτσκξλπτσκξλπτσκξλπτσκξλπτσκξλπτσκξλπτσκξλπτσκξλπτσκξλπτσκξλπτσκξλπτσκξλπτσκξλ!!!!


Λαιμητόμος (Lemmy-τόμος): Βιβλίο με στίχους των μότορχεντ

*: οι μυθμπάστερς κατασκεύασαν λαιμούς από δέρμα,λίπος και κόκαλα γουρουνιών έτσι ώστε να προσομοιάζουν ανθρώπινους λαιμούς, για να διερευνήσουν την υπόθεση αν ένας τυφώνας έχει τη δύναμη να μετατρέψει ένα τζάμι σε λαιμητόμο.

(να θυμηθώ να τα γράφω που και που αυτά που σημειώνω και να αναρτήσω αυτά που είχα ξεκινήσει, ξεκινώντας ανάποδα όπως πάντα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου